Surówka z pekinki i konserwowych ogórków

5 (160 ocen)

  • 15 min

Surówka jest lekka i dietetyczna, w dodatku zdrowa i świetnie nadaje się jako dodatek do drugiego dania.

  • 15 min

Składniki:

  • 0,5 kapusty pekińskiej
    2 ogórki konserwowe
    0,5 cebuli
    1 łyżka siekanego koperku
    2 łyżki oleju
    Pieprz czarny w młynku
    Sól morska
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z pekinki i konserwowych ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską drobno siekamy i przekładamy do miski, dodajemy również pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Ogórki konserwowe (wraz ze skórką, odcinamy jedynie końcówki) również kroimy w niewielką kostkę i przekładamy do pozostałych składników. Dodajemy również drobno posiekany koperek, olej oraz świeżo zmieloną sól morską jak również świeżo zmielony pieprz czarny – mieszamy. Surówkę podajemy do drugiego dania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować