12 paluszków krabowych
20 dkg ananasa z puszki (ok 3/4 puszki)
kukurydza - mała puszka ok. 200 ml
2 jaka eko ugotowane na twardo
1/2 małego pęczka natki pietruszki
sok z połowy cytryny
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Sałatka z paluszków krabowych i ananasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paluszki krabowe pokroić na 1 cm kawałki.
Paluszki krabowe skropić sokiem z cytryny.
Jajka drobno pokroić.
Natkę pietruszki drobno posiekać.
Ananasa drobno pokroić i odsączyć na sicie.
Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do sałatki.
Dodać sól i pieprz.
Dodać majonez, delikatnie wymieszać sałatkę. Wstawić do lodówki na 1/2 godziny, aby smaki się połączyły.
Komentarze