Sałatka z białej kapusty obiadowo/kebabowa

4.49 (150 ocen)

  • 30 min

Ciekawa odsłona białej kapusty, która można wykorzystać jako surówka obiadowa lub jako baza do kebabów, tortilli itp.

  • 30 min

Składniki:

  • ½ średniej główki kapusty białej
    1 papryka czerwona ( lub kilka kolorów papryki po troszkę)
    1 duża czerwona cebula
    1 ½ litra wody gazowanej
    ½ szklanki octu
    ¾ szklanki oleju
    ¾ szklanki cukru
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z białej kapusty obiadowo/kebabowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z białej kapusty obiadowo/kebabowa 1. Kapustę białą poszatkować drobno. Paprykę i cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Kapustę poszatkowaną ,paprykę i cebule dajemy do jednego półmiska i zalewamy zalewą. Zalewa: woda mineralna, ocet, olej cukier i sól wymieszać razem. Zalewamy kapustę i zostawiamy min na noc. Serwujemy do jedzenia prosto z zalewy.

Porady

gotowa sałatka musi odczekać ok 12 h. Dlatego najlepiej przygotować ją wieczór na następny dzień sałatka jak znalazł:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować