Sałatka z arbuzem, serem feta, oliwkami i miętą

4.5 (172 ocen)

  • 20 min

Doskonałe orzeźwienie w upalne dni dla osób lubiących niezwykłe połączenia smaków.

  • 20 min

Składniki:

  • ćwiartka dużego arbuza
    kostka sera feta
    czarne oliwki
    1 średnia cebula
    liście mięty
    natka pietruszki
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z arbuzem, serem feta, oliwkami i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki sałatki z arbuzem, serem feta... 1. Obieramy arbuza i pozbywamy się pestek. Następnie arbuza i ser feta kroimy w dużą kostkę. Oliwki kroimy na pół lub w plasterki. Kroimy cebulę. Szatkujemy miętę i pietruszkę.
    Wszystkie składniki wsypujemy do miski i skraplamy obficie sokiem z cytryny.
    Najlepiej jeść schłodzoną!

Porady

Można również wyeksponować piękne kolory sałatki układając ją warstwami w przezroczystej szklanej misce i wymieszać dopiero przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować