Sałatka brokułowo-kalafiorowa

4.5 (189 ocen)

  • 30 min

Sałatka nadaje się na różnego rodzaju przyjęcia

  • 30 min

Składniki:

  • -1/2 kalafiora,
    -1/2 brokuła,
    -dwie marchewki
    -5-6 jaj
    -puszka kukurydzy
    -2 słoiczki pieczarek marynowanych
    -pół słoiczka majonezu
    -sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka brokułowo-kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł i kalafior(ja użyłam kalafiora zielonego,ale zwykły też się nadaje) gotujemy na pół twardo,odcedzamy i przelewamy zimną wodą,studzimy
    Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach,zalewę z pieczarek wylewamy i pieczarki kroimy w plastry,kukurydzę odsączamy a jaja gotujemy na twardo po czym kroimy w kostkę.
    Wszystkie składniki mieszamy ze sobą doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy majonez.

Porady

Sałatka musi postać w lodówce przynajmniej dwie godziny aby składniki się połączyły,można podawać ją na przyjęcia i pasuję do dań mięsnych. Ciekawy smak nadają sałatce marynowane pieczarki,polecam i życzę smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować