Sałatka brokułowo-kalafiorowa

4.5 (173 ocen)

Pyszna i szybka w wykonaniu sałatka

Składniki:

  • Średni brokuł
    średni kalafior
    słoiczek pieczarek marynowanych
    5 jaj
    4 pomidory
    2 ząbki czosnku
    szkl. majonezu
    2-3 łyżki kwaśnej śmietany
    sól , pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka brokułowo-kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kalafior i brokół 1. Brokuł i kalafior obgotować ( nie rozgotować ) po ugotowaniu oddzielić różyczki jaja ugotować na twardo , pokroić w ósemki pomidory tak samo pieczarki pokroić na pół , małe mogą być całe majonez , śmietanę , sól , pieprz i wyciśnięty przez praskę czosnek wymieszać . Na dnie salaterki zrobić z sosu kilka kleksów i układać na przemian kalafior , brokuł , pomidory , jajka , pieczarki polać majonezem , następną warstwę zrobić tak samo , na wierzch kleksy z majonezu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować