Kanapka na ciepło z jajkiem

4.5 (141 ocen)

  • 15 min

Wymyśliłam ją gdy miałam ochotę na ciepłą kolację. Tak smakowała, że robiłam ją także na śniadanie. Mmmmm..... pycha!

  • 15 min

Składniki:

  • Duża kromka chleba ciemnego lub 2 mniejsze
    1 jajko
    2 plasterki szynki lub salami
    plaster żółtego sera
    odrobina kukurydzy opcjonalnie
    sól, pieprz
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Kanapki Tosty

Kanapka na ciepło z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromkę chleba podsmażamy na maśle na rumiano z obu stron. Odkładamy i kroimy na pół.
  • 2. Następnie dodajemy kolejną porcję masła i wrzucamy na patelnie jajko- przykrywamy pokrywką. Po minucie kładziemy plaster szynki, a na nią ser i dalej smażymy pod przykryciem na średnim ogniu by się nie spaliło. (jeżeli ktoś nie lubi płynnego żółtka jajko można odwrócić i smażyć z drugiej strony)
  • 3. Następnie smarujemy kanapkę ketchupem, na to kładziemy szynkę z serem, jajko i posypujemy kukurydzą. Podajemy z keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

4.45 (186 ocen)

Zdobywca nagrody

Tortilla z jajkiem, serem i szynką na ciepło

To może cię zainteresować