Galaretki pomarańczowe w cukrze

4.98 (187 ocen)

Takie galaretki to smak mojego dzieciństwa.

Składniki:

  • 1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
    1/2 szklanki cukru
    1 galaretka pomarańczowa
    1 łyżeczka żelatyny
    2 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.98 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Galaretki pomarańczowe w cukrze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnuszku zmieszać wszystkie składniki. Wstawić na gaz i podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając. Zagotować i gotować 1 minutę. Masę wlać do pojemniczka (wielkość zależy od tego jaką chcemy mieć galaretkę niższą czy wyższą). Ostudzić i wstawić na noc do lodówki. Rano wyjąć i nożem pokroić galaretki na kwadraty (nóż najlepiej wcześniej zanurzyć we wrzątku). Każdą galaretkę obtoczyć w cukrze. Zostawić w temperaturze pokojowej aż cukier przyschnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować