Twarożek śniadaniowy z bazylią i rzodkiewką

5 (178 ocen)

  • 10 min

Smaczna i ekspresowa propozycja na zdrowe śniadanie lub kolację.

  • 10 min

Składniki:

  • -250 g tłustego twarogu
    -4 łyżki śmietany 18%
    -3 rzodkiewki
    -1 gałązka świeżej bazylii
    -1 mała cebulka
    -sól i pieprz do smaku
    -ew.cukier
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Twarożek

Twarożek śniadaniowy z bazylią i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewkę i cebulę siekamy drobno i wrzucamy do miski. Dodajemy posiekaną bazylię i wrzucamy twaróg. Wlewamy śmietanę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i ewentualnie cukrem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Nabiał Nowalijki Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować