Pyszna i chrupiąca surówka z ogórków kiszonych, jabłek i cebuli z dodatkiem natki pietruszki, oliwy z oliwek i musztardy francuskiej idealna do dań mięsnych, rybnych i grilla.
10 min
Dla 6 osób
Składniki:
6 ogórków kiszonych
2 jabłka
1 cebula
Pół pęczka pietruszki
Dodatkowo
Świeżo zmielony pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka musztardy francuskiej
Surówka z ogórków kiszonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórki, jabłka, cebulę kroimy w kostkę.
Wszystko dokładnie mieszamy dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
2.Dodajemy oliwę z oliwek i musztardę.
Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Wierzch dekorujemy natką pietruszki.
Przed podaniem wstawiamy na 30 minut do lodówki żeby smaki się połączyły.
Komentarze