Surówka z ogórków kiszonych

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Pyszna i chrupiąca surówka z ogórków kiszonych, jabłek i cebuli z dodatkiem natki pietruszki, oliwy z oliwek i musztardy francuskiej idealna do dań mięsnych, rybnych i grilla.

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 6 ogórków kiszonych
    2 jabłka
    1 cebula
    Pół pęczka pietruszki

    Dodatkowo
    Świeżo zmielony pieprz
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka musztardy francuskiej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z ogórków kiszonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki, jabłka, cebulę kroimy w kostkę.
    Wszystko dokładnie mieszamy dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
  • 2. Dodajemy oliwę z oliwek i musztardę.
    Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Wierzch dekorujemy natką pietruszki.
    Przed podaniem wstawiamy na 30 minut do lodówki żeby smaki się połączyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiszone ogórki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować