Surówka z kapusty pekińskiej i jarmużu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosta i szybka surówka z kapusty pekińskiej i liści jarmużu.

  • 30 min

Składniki:

  • kapusta pekińska 1/2 szt
    jabłko 1 szt
    marchewka 1 szt
    jarmuż 2 liście

    śliwki u mnie marynowane około 10 szt

    sól do smaku
    przyprawa do sałatek
    cukier 1/2 łyżeczki
    2-3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej i jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską kroimy drobno.
    Obieramy marchewkę i jabłko ścieramy na tarce
    Śliwki u mnie z octu kroimy na mniejsze kawałki.

    Liście jarmużu obieramy z nerwów kroimy drobno.
    Wszystkie warzywa mieszamy razem.
    Olej mieszamy z przyprawami wlewamy do warzyw i mieszamy.
    Taką suróweczkę podałam do obiadu.

    POLECAM!!!!

Porady

w sezonie jak są śliwki robię do słoiczków śliwki marynowane które wykorzystuję pózniej do różnych dań

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować