Surówka porowa

4.5 (140 ocen)

Moja wiosenna improwizacja.

Składniki:

  • 1 por
    1 duża marchew
    1 średnie jabłko
    1 ogórek kiszony
    sól
    pieprz
    cukier
    2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka porowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora umyć, odkroić ciemnozieloną część, pozostałą część przekroić wzdłuż, następnie posiekać w półplasterki.
  • 2. Jabłko i marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Ogórek pokroić w kostkę.
  • 4. Wszystkie składniki połączyć, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dodać majonez. Wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować