snickersik Edyśki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Od lat wykonując ten smakołyk dla moich bliskich wykonuję właśnie z tego przepisu :) Jest taki nietypowy delikatny w smaku :) Poprostu inny niż wszystkie inne snicersi smak smakowi nierówny :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • ciasto -2 szklanki m.pszennej,-3 żółtka ,- 25 dag margaryny,-1/2 szkl. cukru,-1 łyżeczka p.d.p. Zagnieść ciasto i upiec 2 deski Ja zazwyczaj wszystko na jednej blasze a po ostudzeniu przekrajam.
    masa:1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ->gotowa masa gostyn sm <polecam> -1/2 litra śmietany kremówki -1/2 szkl. c.pudru,-2 op. śmietanki fix,1 szkl.posiekanych orzechów włoskich
    Puszke mleka gotować 2 h na małym ogniu w garnku z woda. nastepnie schlodzic w zimnej wodzie.smietane ubic z cukrem p. i smietan-fixami . Wyłożyć na placek; przykryc 2 blatem. na wierzch wyłożyć mleko i orzeszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Snickersik edyśki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto i upiec 2 deski Ja zazwyczaj wszystko na jednej blasze a po ostudzeniu przekrajam.
    Puszke mleka gotować 2 h na małym ogniu w garnku z woda. Nastepnie schlodzic w zimnej wodzie.
    1/2 litra śmietany kremówki -1/2 szkl. c.pudru,-2 op. śmietanki fix,
    1 szkl.posiekanych orzechów włoskich
    smietane ubic z cukrem p. i smietan-fixami . Wyłożyć na placek; przykryc 2 blatem. na wierzch wyłożyć mleko i orzeszki ja osobiście uważam ,że najlepiej orzechy włoskie tu pasują ,ale to już kwestia gustu :)

Porady

gotowa masa gostyn sm :) karmel :) W razie pytań pytajcie :) Blaszka standardowa :) 25/36 cm tak na oko moje maja :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować