Sałatka ze szpinakiem, awokado i truskawkami

4.48 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Truskawki dobrze smakują nie tylko w deserach, świetnie sprawdzają się również w sałatkach. W połączeniu ze szpinakiem i awokado utworzyły smaczne, lekkie i kolorowe danie. W sam raz na lunch lub kolację w gorący dzień :)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 gram szpinaku
    1 opakowanie sera camembert
    250 gram truskawek
    1 awokado
    3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
    1 łyżka sosu balsamico
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka miodu
    2-3 łyżki ziaren słonecznika
Wystaw ocenę:

4.48 (181 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze szpinakiem, awokado i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak płuczemy i osuszamy. Ser kroimy w kostkę. Awokado obieramy, kroimy na kawałki.
    Truskawki kroimy w ćwiartki. Układamy wszystkie składniki na szpinaku.
    Przygotowujemy sos: do słoiczka wlewamy oliwę, dodajemy sos balsamico, sok z cytryny oraz miód. Zakręcamy słoik i energicznie potrząsamy do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą.
    Posypujemy sałatkę ziarnami słonecznika i polewamy sosem.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować