Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami

4.5 (173 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowa, kolorowa, witaminowa sałatka z udziałem szpinaku, włoskiej mozarelli i polskich truskawek:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mini mozarella: 10 sztuk
    - truskawki świeże: 200 gramów
    - szpinak: 100 gramów
    - dżem truskawkowy: 1 łyżka
    - ocet balsamiczny: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - sól morska: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami 1. Przygotować sos balsamiczny z octu balsamicznego, oliwy i szczypty soli, wymieszać go z łyżką dżemu truskawkowego.
    Na talerzu ułożyć pierwszą warstwę szpinaku, plasterki mozzarelli i truskawki w plasterkach. Ułożyć kolejną warstwę szpinaku, mozzarelli i truskawek z łyżką dżemu truskawkowego.
    Podawać z sosem balsamicznym w dzbanuszku. Można też polać nimi sałatkę przed samym podaniem a składniki sałatki: szpinak, truskawki i mozzarellę wymieszać razem, nie układając w warstwy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować