Sałatka ze świezego fenkula z cukinią i sokiem z cytryny

0 (0 ocen)

  • 25 min

Fenkul ma specyficzny smak w polaczeniu z cukinia I skropiony cytryna jest pyszna salatka ktora zadowoli kazdego kto kocha wszelkiego rodzaju warzywa

  • 25 min

Składniki:

  • 2 srednie cukinie zielone
    1 wiekszy fenkul
    1 wieksza cebula
    1 cala cytryna
    sol rozowa himalajska lub kazda inna wedle uznania
    olej z oliwek
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze świezego fenkula z cukinią i sokiem z cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrac,umyc,pokroic na mandolinie w cienkie plasterki jak pokazuje na zdjeciu.Gore z fenkula zachowac tzw "koperek"reszte wykorzystac np do zupy warzywnej a do salatki uzywamy tylko bulwy fenkula I kroimy w cienkie talarki.
    cebulke tez kroimy w talarki cienkie.
  • 2. Tak pokrojone warzywa I "koperek" z fenkula dajemy do wiekszej miski lub dowolnego naczynia wedle uznania.
    Wyciskamy sok z calej cytryny I dajemy do warzyw,doprawiamy sola,pieprzem I olejem z oliwek.
    Zostawiamy dokladnie wymieszane ze wszystkimi skladnikami zeby sie smaki przegryzly I serwujemy jako surowka z ulubionym daniem miesnym lub jako sama zdrowa salatka.Goraco polecam I zapraszam do wykonania.

Porady

Na zdjeciu podana jest z filetami rybnymi w panierce japonskiej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować