Sałatka z tuńczykiem na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonać trzy pasty:
- pierwsza pasta: ser starty na grubych oczkach + 2 ogórki konserwowe pokrojone w drobną kostkę + 3 łyżki majonezu + sól, pieprz do smaku
- druga pasta: tunczyk + 1 łyżka majonezu+ sól, pieprz
- trzecia pasta: rozdzielić ugotowane białko od żółtka, białko zetrzeć na tarce + 2 łyżki majonezu + pieprz.
Ułożyć 9 krakersów w rzędach po 3 sztuki. Wyłożyć pierwszą pastę. Przykryć kolejną warstwą 9 krakersów. Posmarować drugą pastą. Ponownie ułożyć 9 krakersów. Wyłożyć trzecią pastę. Na trzecią pastę zetrzeć żółtka. Wierzch posypać szczypiorkiem. Wstawić do lodówki na całą noc.
Komentarze