Sałatka z tuńczykiem na krakersach

4.5 (190 ocen)

  • 20 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta i efektowna sałatka.

  • 20 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 27 krakersów
    1 puszka tuńczyka
    15 dag żółtego sera
    2 ogórki konserwowe
    4 jajka ugotowane na twardo
    szczypiorek
    majonez
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałatka na krakersach z tuńczykiem 1. Wykonać trzy pasty:
    - pierwsza pasta: ser starty na grubych oczkach + 2 ogórki konserwowe pokrojone w drobną kostkę + 3 łyżki majonezu + sól, pieprz do smaku
    - druga pasta: tunczyk + 1 łyżka majonezu+ sól, pieprz
    - trzecia pasta: rozdzielić ugotowane białko od żółtka, białko zetrzeć na tarce + 2 łyżki majonezu + pieprz.

    Ułożyć 9 krakersów w rzędach po 3 sztuki. Wyłożyć pierwszą pastę. Przykryć kolejną warstwą 9 krakersów. Posmarować drugą pastą. Ponownie ułożyć 9 krakersów. Wyłożyć trzecią pastę. Na trzecią pastę zetrzeć żółtka. Wierzch posypać szczypiorkiem. Wstawić do lodówki na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować