Na każdej imprezie u znajomych podawano mi sałatkę z tuńczyka, ciężką , majonezową, nabitą. Skład standard- groszek, kukurydza itp. Postanowiłam zrobić własną, nieco lżejszą według mnie wersję, nieco bardziej wyrazistą i nie mdłą.
0 (0 ocen)
Porady
Jak solicie kuskus uważajcie, lepiej go nie dosolić i potem poprawić, niż przesolić. Zawsze próbujcie kuskus jak napęcznieje- jak jest przesolony- wywalić i zrobić nowy. Nie przytłaczajcie majonezem smaku kwaśno słonego. Majonez ma dodać słodyczy i aksamitności i jest tylko dodatkiem. To nie to w sałatkach jarzynowych babć czy mam-tu dodajemy a nie zawalamy majonezem. W sumie to najbardziej wyczuwalna ma być cytryna na początek, potem mamy słodkość kukurydzy, groszek i fasolę, tuńczyka. Jeśli jest za mało kwaśne, dajcie drugą cytrynę, lub pół cytryny.
Komentarze