Sałatka z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy jajka na twardo. Po ugotowaniu jajka obieramy i oddzielamy żółtko od białka. Białka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie ścieramy ser na tarce o dużych otworach. Odcedzamy wodę z tuńczyka. Posypujemy nim równomiernie ser. Potem połowę majonezu rozprowadzamy łyżką na tuńczyku. Kroimy cebulę w drobną kostkę i kładziemy ją jako kolejną warstwę sałatki. Ponownie kładziemy tuńczyka i drugą połowę majonezu. Ścieramy żółtka na drobnych oczkach bezpośrednio do sałatki. Wierzch posypujemy pieprzem.
Porady
Można posypać wierzch sałatki delikatnie pieprzem. Najlepiej jak tuńczyk jest dobrze odcedzony wtedy sałatka nie jest zbyt rzadka. Jajka muszą być koniecznie z własnego chowu.
Komentarze