Sałatka z tortellini

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Sałatka świetnie nadaje się na niedzielę jak i na różne przyjęcia.

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    kawałek szynki konserwowej drobiowej
    Puszka kukurydzy
    Opakowanie tortellini
    1 ogórek zielony
    Majonez
    Śmietana
    Sól
    Pieprz

    Tortellini ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić na sicie i ostudzić. Papryki pokroić w średnią kostkę. Kukurydzę odcedzić na sicie. Szynkę pokroić w kostkę. Ogórek przekroić na pół i łyżeczką wydrążyć miąższ. Wtedy ogórek nie będzie puszczał wody. Pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać. Dodać trochę majonezu i śmietany. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    kawałek szynki konserwowej drobiowej
    Puszka kukurydzy
    Opakowanie tortellini
    1 ogórek zielony
    Majonez
    Śmietana
    Sól
    Pieprz

    Tortellini ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić na sicie i ostudzić. Papryki pokroić w średnią kostkę. Kukurydzę odcedzić na sicie. Szynkę pokroić w kostkę. Ogórek przekroić na pół i łyżeczką wydrążyć miąższ. Wtedy ogórek nie będzie puszczał wody. Pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać. Dodać trochę majonezu i śmietany. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • 2. 1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    kawałek szynki konserwowej drobiowej
    Puszka kukurydzy
    Opakowanie tortellini
    1 ogórek zielony
    Majonez
    Śmietana
    Sól
    Pieprz

    Tortellini ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić na sicie i ostudzić. Papryki pokroić w średnią kostkę. Kukurydzę odcedzić na sicie. Szynkę pokroić w kostkę. Ogórek przekroić na pół i łyżeczką wydrążyć miąższ. Wtedy ogórek nie będzie puszczał wody. Pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać. Dodać trochę majonezu i śmietany. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • 3. 1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    kawałek szynki konserwowej drobiowej
    Puszka kukurydzy
    Opakowanie tortellini
    1 ogórek zielony
    Majonez
    Śmietana
    Sól
    Pieprz

    Tortellini ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić na sicie i ostudzić. Papryki pokroić w średnią kostkę. Kukurydzę odcedzić na sicie. Szynkę pokroić w kostkę. Ogórek przekroić na pół i łyżeczką wydrążyć miąższ. Wtedy ogórek nie będzie puszczał wody. Pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać. Dodać trochę majonezu i śmietany. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować