Sałatka z porem, ryżem i ogórkami konserwowymi

4.48 (199 ocen)

  • 40 min

Doskonała na każdą imprezę.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 saszetka ryżu (100g),
    2 pory,
    5 ogórków konserwowych,
    5 jajek,
    3,5 łyżki majonezu,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.48 (199 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z porem, ryżem i ogórkami konserwowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do przestudzenia. Białe części pora kroimy w plasterki. Wrzucamy do osolonego wrzątku i parzymy 10 minut pod przykryciem. Następnie odcedzamy i chwilę studzimy. Ogórki kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
  • 2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładamy do salaterki. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy. Przygotowaną sałatkę wykładamy na talerz. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować