Sałatka z makrelą i ogórkiem konserwowowym

4.5 (165 ocen)

  • 30 min

Sałatka szybka i łatwa do przygotowania. Doskonała przekąska na każdą imprezę.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 makrela wędzona,
    4 ogórki konserwowe,
    1/2 puszki kukurydzy konserwowej,
    1/2 słoika selera wiórki,
    1 czerwona cebula,
    3 jajka,
    3,5 łyżki majonezu,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z makrelą i ogórkiem konserwowowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z makreli usuwamy skórę oraz ości. Rybę rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Ogórki konserwowe kroimy w małą kostkę. Seler i kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
  • 2. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do salaterki. Dodajemy majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy. Sałatkę wykładamy na talerz. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować