Sałatka z czerwoną fasolą i kapustą pekińską

4.95 (186 ocen)

  • 20 min

Pasuje do drugiego dania i do kanapek.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska
    puszka czerwonej fasoli
    puszka kukurydzy
    2 duże papryki czerwone ( zimą może być marynowana)
    5 jaj ugotowanych na twardo
    5 konserwowych ogórków
    1 cebula
    sól
    szczypta ziół prowansalskich
    majonez
Wystaw ocenę:

4.95 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z czerwoną fasolą i kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę poszatkować.
    2. Fasole odcedzić na sicie i przepłukać wodą.
    3. Paprykę wydrążyć i pokroić.
    4. Pokroić jaja, cebulkę i ogórki.
    5. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem, dodać małą szczyptę ziół i posolić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować