Sałatka wielowarstwowa

4.5 (190 ocen)

Sałatka ta robi furorę wśród domowników. Jest przepyszna!

Składniki:

  • - seler konserwowa 1 słoik
    - puszka kukurydzy
    - słoik marchewki w kostkę
    - 25 dkg szynki
    - puszka czerwonej fasoli
    - 5 dkg ogórków konserwowych
    - 5 jajek
    - 1 duży por
    - majonez
    - 25 dkg sera żółtego
    - natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka wielowarstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka wielowarstwowa 1. Wszystkie produkty układamy warstwami w szklanym, przejrzystym naczyniu według kolejności podanej w przepisie. Warzywa z puszek należy odsączyć, szynkę pokroić w paseczki, ogórki w kostkę, jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, por w cienkie plasterki.
    Na wierzch wyłożyć majonez i posypać startym żółtym serem. Tak ułożone składniki wraz z naczyniem należy przykryć folią i włożyć do lodówki na 12-24 godz. Przed podaniem sałatkę posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki.

Porady

Można zmieniać układ warstw i przekładać częściej majonezem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować