Leczo

0 (0 ocen)

Łatwo, szybko i smacznie!

Składniki:

  • Ilość według uznania:
    - pieczarki
    - pomidory (lub przecier pomidorowy)
    - groszek konserwowy
    - kiełbasa
    - cebula
    - papryka
    - cukinia
    - przyprawy (sól, pieprz, papryka)

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, pieczarki, paprykę i kiełbasę kroimy i podsmażamy każde z osobna, łączymy. Dodajemy obrane i pokrojone pomidory i cukinię. Podlewamy małą ilością wody i dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Gdy cukinia będzie miękka, dodajemy przyprawy i odsączony groszek konserwowy. Całość dotujemy jeszcze ok. 5 minut.
    Danie podajemy z pieczywem lub z ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy