Sałatka porowa z pieczarkami

4.5 (145 ocen)

  • 30 min

Smakowite połączenie składników!

  • 30 min

Składniki:

  • 2 – 3 pory
    50 dag pieczarek
    Puszka kukurydzy
    5 jajek
    4 ogórki kiszone
    15 dag sera żółtego
    0,5 szkl suchego makaronu w kształcie ryżu
    Majonez
    Śmietana
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka porowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al’dente. Pory pokroić w krążki, przełożyć na sito i przelać wrzątkiem. Pieczarki obrać pokroić w grubsze piórka i podsmażyć na łyżce masła. Ogórki i ser pokroić w kostkę. Ugotowane jajka posiekać. Wszystkie składniki połączyć. Dodać majonez i śmietanę. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować