Risotto po studencku

3 (1 ocen)

  • 40 min

Kulinarne eksperymenty to fajna sprawa. Niezły smak potrawy, szybkie przygotowanie i przyjemne danie, do tego potrawa smakowicie wygląda.

  • 40 min

Składniki:

  • 3 woreczki ryżu długoziarnistego
    warzywa na patelnie
    kostka bulionu drobiowego
    łyżka przecieru pomidorowego
    sól, pieprz, ostra mielona czerwona papryka, przyprawa uniwersalna
    świeże oregano i rozmaryn
    olej
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Risotto po studencku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wegetariański przysmak 1. Ryż gotujemy we wrzącej wodzie około 10 minut.
  • 2. Oddzielnie rozgrzewamy olej na patelni i dodajemy warzywa na patelnie. Ugotowany ryż dodajemy do warzyw i co jakiś czas mieszamy. Kostkę rosołową rozpuszczamy w jednej szklance przegotowanej wody i dodajemy do warzyw z ryżem.
  • 3. Doprawiamy do smaku przyprawa uniwersalna, ostrą papryczką czerwoną i pieprzem według uznania jak kto lubi, mieszamy. Na koniec dodajemy łyżkę przecieru pomidorowego. Do tego możemy dodać świeże zioła - oregano, rozmaryn.

Porady

Do dania możemy dodać również pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę, bardzo fajnie się komponuje i dodaje smaku potrawie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować