Jeśli chcemy przygotować coś na szybko, to w 30 minut danie będzie gotowe.
30 min
Składniki:
8 tortilli
oliwa z oliwek
ząbek czosnku
250 g chorizo
1 mała czerwona cebula
1 średnia cebula
250 g startego żółtego sera np. radamer
2 szt awokado
kwaśna śmietana
1.Tortillę posmarowałem oliwą i sosem pomidorowym. Złożyłem po dwie. Na patelni rozgrzałem oliwę , na której przesmażyłem plasterki chorizo z posiekanym czosnkiem oraz cebulą pokrojoną w piórka. Na tortillę rozłożyłem farsz i pokrojone w plasterki awokado, posypałem obficie tartym serem. Nakryłem drugą podwójną tortillą. Smażyłem na grillowej patelni tak, aby się przyrumieniły, a ser w środku rozpuścił i wszystko skleił. Pokroiłem na 6 części. Można podać z gęstą śmietaną i plasterkami awokado.
Komentarze