MRÓWKOWIEC

5 (197 ocen)

  • 60 min

BARDZO PROSTE I TANIE CIASTO A ZARAZEM BARDZO PYSZNE.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 KOSTKA MARGARYNY
    6 JAJ
    1,5 SZKLANKI CUKRU
    2 SZKLANKI MĄKI
    3\4 SZKLANKI MAKU
    1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mrówkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MARGARYNĘ UCIERAMY Z CUKREM.NASTĘPNIE DODAJEMY PO JEDNYM JAJKU I MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA.NA KONIEC DODAJEMY SUCHY MAK.CIASTO WLEWANY DO FOREMKI I WSTAWIAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA.PIEC 40 MINUT W 60 STOPNIACH .PO UPIECZENIU POSYPUJEMY CUKREM PUDREM.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować