Mięsna Mumia

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis prosty w wykonaniu, a efekt z pewnością zaskoczy Twoich gości.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    podwójna pierś z kurczaka
    kilka pieczarek
    cebula
    papryka czerwona
    kukurydza w puszce
    ser żółty
    przecier pomidorowy
    oregano
    sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, kminek
    jajko
    kilka kropli oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Mięsna mumia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokrój na 6 mniejszych kawałków, przypraw oraz delikatnie podsmaż na rozgrzanym oleju. Pieczarki i cebulkę pokrój i duś z dodatkiem soli i pieprzu. Odstaw do wystudzenia.
  • 2. Ciasto francuskie, wcześniej schłodzone w lodówce, również przekrój na 6 równych części. Wymieszaj przecier pomidorowy z oregano i posmaruj tak przyrządzonym sosem ŚRODKOWĄ część kawałków ciasta. Połóż kolejno pierś, pieczarki, pasek papryki, kukurydzę, i po kawałku sera żółtego.
  • 3. Boczne części ciasta przecinamy w odległości 1,5 cm i przekładamy na przemian z prawej i lewej strony. całość smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy kminkiem. Pieczemy w temp. 180°C ok 30 min.
    Smacznego! ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować