1.Biszkopt.
Żółtka utrzeć z cukrem, ucierając dodać wodę i olej, chwilę ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do żółtek. Następnie z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z ciastem.wylac na błaszkę. Piec w tem. 170C - 25minut. Po upieczeniu na biszkopt układamy banany i nektarynki pokrojone w plasterki.
2.Masa kubusiowa.
W 1,5szkl. Soku rozpuszczamy budynie. Pozostały sok gotujemy w garnku, gdy się zagotuje wlewamy budyniową mieszankę i ponownie gotujemy-cały czas mieszając. Gdy juz masa będzie gotowa wsypać galaretkę i wymieszać. Następnie masę wylać na biszkopt i ułożyć biszkopty na masie.
3.Piana. Bitą śmietanę ubić wg przepisu na opakowaniu. Galaretkę rozpuszczamy w 1szkl. Wody i tężejącą wlewamy do bitej śmietany i ubijamy. Gotową pianę wylać na biszkopty. Na koniec układamy banany i nektarynki na pianię pokrojone w plasterki i zalewamy tężejącymi galaretkami rozpuszczonąymi wg przepisu na opakowaniu.
Porady
Do masy kubusiowej nie trzeba dawać galaretki ja osobiście nie kiedy daję do lepszego stężenia. Owoców można użyć oczywiście innych.
Komentarze