Krabowe paluszki z zielonymi warzywami i makaronem ryżowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ostatnio naszła mnie ochota na paluszki krabowe. Gdy same już mi się znudziły postanowiłam połączyć je z warzywami i makaronem ryżowym, dodałam jogurt i powstała pyszna sałatka.

  • 20 min

Składniki:

  • - 50 g suchego makaronu ryżowego
    - 7 paluszków krabowych
    - 100 g ogórka zielonego
    - łodyga selera naciowego
    - natka z pietruszki
    Do sosu: - 100 ml jogurtu naturalnego
    - łyżka mielonego lnu
    - sól, pieprz
    - odrobina soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Paluszki

Krabowe paluszki z zielonymi warzywami i makaronem ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok 10 minut aż nasiąknie.
  • 2. W miseczce mieszamy jogurt z lnem i przyprawami oraz ok ½ łyżeczki soku z cytryny.
  • 3. Paluszki kroimy w paseczki o grubości ok 1 cm, ogórka i selera w kostkę. Natkę z pietruszki rwiemy na mniejsze kawałki palcami
  • 4. Warzywa mieszamy z paluszkami i sosem w miseczce, a następnie wraz z odsączonym i przestudzonym makaronem (jeśli dodamy gorący biało z jogurtu nam się zetnie).
    SMACZNEGO!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Seler Ziarna Surimi (paluszki krabowe)

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować