Lekka sałatka jarzynowa

0 (0 ocen)

Najlepsza i klasyczna sałatka z gotowanych warzyw.

Składniki:

  • - cztery marchewki
    - dwie pietruszki
    - seler
    - cztery ziemniaki
    - pięć kiszonych ogórków
    - kawałek pora
    - puszka kukurydzy
    - puszka groszku
    - puszka czerwonej fasoli
    - trzy jaja na twardo
    Sos: - kubeczek jogurtu naturalnego
    - łyżka majonezu
    - sól, pieprz i zioła do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Lekka sałatka jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, marchewki, selera i pietruszki gotujemy na parze lub w wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i listka laurowego. Odstawiamy następnie by ostygły.
  • 2. Wszystkie warzywa oraz jaja kroimy w kostkę i przekładamy do miski.
  • 3. Dorzucamy warzywa z puszek i mieszamy dokładnie składniki.
  • 4. Przygotowujemy sos mieszając jogurt wraz z majonezem i przyprawami.
  • 5. Sos dokładamy do warzyw i całość mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować