kilimandzaro

0 (0 ocen)

jest troszke pracy ale warty wyprubowania.

Składniki:

  • 8 jaj
    10 lyzek cukru
    8 lyzek maki
    3 lyzki kakao
    4 lyzki smietany 30%
    lyzka proszku do pieczenia
    1 kostka masla
    1 bydyn waniliowy
    1,5szklanki mleka
    0,5 szklanki cukru
    2 lyzki spirytusu
    2 galaretki zielone lub inne smakowe
    5 duzych jablek
    0,5 lyzeczki kwasku cytrynowego
    1 litr wody
    polewa(2czekolady i 4 lyzki mleka)
    rodzynki do dekoracji.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kilimandzaro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kilimandzaro 1. 1.Bialka ubic z cukrem,dodac zoltka, ubijac do bialosci, make wymieszac z kakao i proszkiem do pieczenia, dodac do jajek, podczas mieszania dodac smietane.ciasto podzielic na dwie czesci, upiec dwa spody.
    2.masa:ugotowac budyn z mleka i cukru, wystudzic ,utrzec maslo,dodawac powoli budyn, ucierac, na koniec dodac spirytus.
    galaretka: galaretke rozpuscic w trzech szklankach wody, jablka pokroic w drobno kostke, litr wody zagotowac,dodac kwasek cytr.,wrzucic jablka i sparzyc,odcedzic, wsypac do galaretki.
    3.wykonanie:na biszkopcie rozsmarowac mase, na mase wylozyc krzepnaca galaretke z jablkami, na to polozyc drugi biszkopt,polac dowolna polewa i posypac rodzynkami .

Porady

posypka dowolna na polewie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować