Bułeczki kebabowe

4.5 (147 ocen)

Są oryginalne w smaku i doskonale sprawdzają się na przyjęciach domowych.

Składniki:

  • Ciasto:
    -1 kg mąki
    -10 dag drożdży
    -1/3 kostki roztopionej margaryny
    -2 żółtka
    -1 całe jajko
    -1 płaska łyżeczka soli
    -1 łyżeczka oregano
    -1 łyżeczka cukru
    -1/2 litra mleka
    Farsz:
    -2 duże cebule(pokroić i zeszklić)
    -3 kolorowe papryki( pokroić w kosteczki i zeszklić)
    -80 dag grzybów(poddusić)
    -1 kg piersi z kurczaka (pokroić w paski i udusić z przyprawą gyros)
    -2-3 łyżki koncentratu pomidorowego(dodać i wymieszać)
    -25 dag startego żółtego sera (ser wymieszać z wystudzonym farszem, wszystko wymieszać i nakładać do bułeczek)

Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne

Bułeczki kebabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zarobić rozczyn z 1 szkl. ciepłego mleka ,drożdży, cukru i mąki.Pozostawić do wyrośnięcia, następnie wymieszać z resztą składników.Zarobić ciasto.Rozwałkować grubiej ,jak na pierogi wykrawać kręgi o średnicy 14 cm ,nałożyć farsz , zlepić bułeczki- brzegi zlepić widelcem.Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 25-30 min.

Porady

Można je podawać z sosem czosnkowym i keczupem lub jako dodatek do barszczu.Z całości powinno wyjść 32 bułeczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować