kasza manna z zupą truskawkową z miętą i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

zupa smakuje jako danie obiadowe ale też można podać na deser czy na kolację..........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • woda 1 szklanka, mleko 2 szklanki, kasza manna 1 szklanka, cukier 1 łyżka, sól - szczypta, woda 2,5 ltra, truskawki 3/4 kg, sok z cytryny 1 łyżka, jabłka 2 sztuki, cukier 3/4 szklanki, mięta liście - ile potrzeba, kisiel truskawkowy 1 opakowanie, śmietana gęsta - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa owocowa Kaszka

Kasza manna z zupą truskawkową z miętą i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. wodę zagotować z mlekiem, wsypać kaszkę manną mieszając, wsypać cukier i sól, gotować z do zagęszczenia kaszy mnannej mieszając, aby się nie przypaliła, można od razu przelać porcje do misek czy innych naczyń, kaszę manną wystudzić
  • etap 2. umyte truskawki pokrojone w kostkę jabłka bez skórki zalać wodą i zagotować z sokiem z cytryny, owoce będą jędrne

    wsypać cukier, włożyć z dwie gałązki mięty z liśćmi, gotować na średnim ogniu z 10 minut

    kisiel wymieszać w 1/2 litrze zimnej wody, wlać do zupy mieszając do lekkiego zagęszczenia, zupę dobrze wystudzić

    podawać z kaszą manną, ze śmietaną 12% i listkami mięty
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować