dyskoteka

0 (0 ocen)

  • 60 min

polecam dla wielbicieli ciast z jabłkami

  • 60 min

Składniki:

  • BISZKOPT:
    4 jaja
    1 szklanka + 1 łyzka maki przennej
    1 łyzka mąki ziemniaczanej
    1 szklanka cukru
    4 łyzki oleju
    1 łyzka octu
    2 łyzeczki proszku do pieczenia

    PONCZ DO BISZKOPTU

    3/4 szklanki ciepłej wody
    2 kileiszki wódki lub czystego spirytusu,
    sok z połówki cytryny
    1 cukier waliniowy

    KREM KARPATKOWY

    0,5 litra mleka
    1 cukier waniliowy
    1 szklanka cukru
    1 kostka masła
    2,5 łyżki maki ziemniaczanej
    2 łyżki mąki pszennej
    MASA JABŁKOWA:
    1 kg jabłek
    1 galaretka cytrynowa
    szklanka gorącej wody
    POSYPKA KOKOSOWA
    1 duża paczka wiórków kokosowych
    3 łyzki masła
    2 łyżki cukru



























Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Dyskoteka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT
    Białka ubić na pianę , dodać cukier wymieszać, połączyć z żółtkami
    wsypać mąkę wlać olej i ocet , na koniec dodać proszek do pieczenia.
    Piec 45 minut
    upieczony biszkopt napączowac
    masa karpatkowa
    agotować 1,5 szklanki mleka z cukrem i cukrem waniliowym w pół szklance mleka rozmieszać mąke
    wlać do gotującego mleka, gotować tak jakna budyń.
    Ostudzoną masę połączyć z kostką masła i dobrze połowe wymieszać.wyłozyc na ciasto
    MASA JABŁKOWA
    jabłka zetrzec na tarce , podsmarzyc w garnku,
    do musu wlać rozpuszczona w szklance wody galaretke , wymieszac i ostudzić.połowe masy położyc na kremie karpatowym i przyłozyc biszkoptem, polac pączem i wyłożyc pozostałą mase karpatkowa i jabłkowa
    POSYPKA Z WIÓREK
    na patelni na masle podumienic wiórki kokosowe razem z cukrem, od czasu do czasu mieszajac
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować