1.BISZKOPT
Białka ubić na pianę , dodać cukier wymieszać, połączyć z żółtkami
wsypać mąkę wlać olej i ocet , na koniec dodać proszek do pieczenia.
Piec 45 minut
upieczony biszkopt napączowac
masa karpatkowa
agotować 1,5 szklanki mleka z cukrem i cukrem waniliowym w pół szklance mleka rozmieszać mąke
wlać do gotującego mleka, gotować tak jakna budyń.
Ostudzoną masę połączyć z kostką masła i dobrze połowe wymieszać.wyłozyc na ciasto
MASA JABŁKOWA
jabłka zetrzec na tarce , podsmarzyc w garnku,
do musu wlać rozpuszczona w szklance wody galaretke , wymieszac i ostudzić.połowe masy położyc na kremie karpatowym i przyłozyc biszkoptem, polac pączem i wyłożyc pozostałą mase karpatkowa i jabłkowa
POSYPKA Z WIÓREK
na patelni na masle podumienic wiórki kokosowe razem z cukrem, od czasu do czasu mieszajac
Komentarze