CZEKOLADOWIEC Z BRZOSKWINIAMI

5 (178 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Ciasto mocno czekoladowe z dodatkiem soczystych brzoskwiń, to znakomity deser na niedzielny podwieczorek.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • Składniki :
    2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka cukru
    1 i 1/2 szklanki mleka
    25 dag masła
    7 łyżek czekolady w proszku
    4 jajka
    proszek do pieczenia (małe opakowanie)
    puszka brzoskwiń w syropie (ok. 840 g)
    polewa czekoladowa
    posypka kolorowa
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowiec z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • CZEKOLADOWIEC Z BRZOSKWINIAMI 1. Masło utrzeć z cukrem i jajkami. Dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Pod koniec wsypać czekoladę i osączone, pokrojone na większe kawałki brzoskwinie. Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać na blaszkę o wymiarach 26 cm x 30 cm wysmarowanej tłuszczem i wysmarowanej bułką tartą. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 st. - 200 st. około 50 minut. Ciepły czekoladowiec polać polewą czekoladową. Posypać kolorową posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować