Ciasto Agatka

5 (140 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Proste i szybkie ciasto

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Keksówka 30x12
    Masa budyniowa:
    1 kostka margaryny
    3 szklanki mleka
    3/4 szklanki cukru
    3 jajka
    1 szklanka mąki pszennej
    2 cukry wanilinowe
    2 płaskie łyżki kakao
    3 łyżki mleka w proszku
    Dodatkowo:
    herbatniki
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Herbaty Ciasto

Ciasto agatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie masy budyniowej: Margarynę rozpuścić razem z mlekiem i cukrami i zagotować. Resztę mleka wymieszać z mąką i jajkami i wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Podzielić na dwie w miarę równe części i do jednej dodać mleko w proszku a do drugiej kakao i wymieszać. Keksówkę wyłożyć folią aluminiową Złożenie ciasta: Herbatniki, Masa jasna,herbatniki,masa ciemna,herbatniki, Schłodzić w lodówce. Wyłożyć do góry dnem.Wierzch dowolnie udekorować. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować