Chrupiąca sałatka z selerem naciowym w łupinie awokado

4.49 (142 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Chrup - chrup- sałatka znika błyskawicznie! Ciekawie podana i do tego pyszna.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duże awokado
    4 łodygi selera
    6 suszonych pomidorów z zalewy
    1/2 jabłka
    1 garść orzechów włoskich
    natka pietruszki do dekoracji
    czerwony pieprz
    1 łyżka oliwy
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (142 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Chrupiąca sałatka z selerem naciowym w łupinie awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przekrawamy awokado na pół, wyciągamy pestkę i wydrążamy miąższ, tak aby otrzymać 2 miseczki. Miąższ kroimy drobno.
  • 2. Kroimy selera w cienkie plasterki oraz pomidory i jabłko w kostkę.
  • 3. Mieszamy razem selera, awokado, jabłko, pomidory oraz garść orzechów. Dodajemy oliwę i sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Podajemy w łupinach awokado. Dekorujemy natką pietruszki i czerwonym pieprzem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Sałata Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować