Bukiet z pomidorków koktailowych

4.5 (144 ocen)

  • 15 min

Jadalny bukiet na stół, zamiast kwiatów :)

  • 15 min

Składniki:

  • opakowanie minimozzarelli, pomidorki koktajlowe, listki świeżej bazylii, sól i pieprz, patyczki do szaszłyków
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bukiet z pomidorków koktailowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odcedź minimozzarelle. Zetnij wierzch w pomidorkach i wydrąż je lekko łyżeczką w środku. Do każdego włóż kuleczkę minimozzarelli. Następie nabij na patyczki do szaszłyków po jednym listku bazylii, a następnie pomidorku tak, aby powstał kwiatek. Każdego wkładaj od razu do szklanki. Posyp je od góry solą i pieprzem. Gotowe :)

Porady

Listkami bazylii można przyozdobić też dno szklanki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Pomidor Kwiaty jadalne

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować