Zdrowy domowy budyń czekoladowy

4.5 (184 ocen)

  • 15 min

Przepis oprócz tego, że jest zdrowszy niż budynie, które można kupić w sklepie dodatkowo smakuje wyśmienicie.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 szklanki mleka, 2 łyżki maka ziemniaczana, łyżeczka cukru/miodu/słodzika (zależne od upodobania), 2 łyżeczki kakao, pomarańcza do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Zdrowy domowy budyń czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnuszka wlewamy 1.5 szklanki mleka. Pozostałą część mleka mieszamy z mąką ziemniaczaną, miodem w moim przypadku, kakaem.
  • 2. W momencie kiedy mleko zaczyna się gotować wlewamy naszą mieszankę i mieszamy ok 2-3 minuty.
  • 3. Gotowy budyń przelewamy do miseczek dekorując pomarańczą. Jeśli chcielibyśmy otrzymać budyń w wersji śmietankowej w zamian dodajemy aromat śmietankowy, z kolei waniliowy - kilka kropelek aromatu waniliowego itd.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować