Sezonowa sałatka obiadowa

5 (149 ocen)

  • 10 min

Tą sałatkę robi się szybko i naprawdę jest smaczna do ziemniaków i pieczonego mięsa. Polecam

  • 10 min

Składniki:

  • 3 szt. pomidorów
    3 szt. ogórków małosolnych
    1 szt małej cebuli
    sól
    pieprz
    odrobina cukru
    łyżeczka oliwy z oliwek
    parę kropli soku z cytryny


Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Sezonowa sałatka obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Ogórki małosolne pokroić w kostkę jak również cebulę. Do miseczki wlać oliwe i sok z cytryny doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, dobrze wymieszać żeby przyprawy się połączyły. Pomidory, ogórki i cebulę dać do miski zalać sosem i wymieszać. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pomidor Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować