Sałatka z chińskich zupek z czerwoną fasolą i kurczakiem

4.49 (173 ocen)

Szybka i smaczna

Składniki:

  • 2 opakowania zupki chińskiej ostrej
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    pół litrowy słoik papryki konserwowej
    pół litrowy słoik ogórków konserwowych
    4 - 5 jajek
    podwójna pierś drobiowa
    przyprawy: papryka ostra , przyprawa do gyrosa lub do czerwonego mięsa
    majonez
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z chińskich zupek z czerwoną fasolą i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron z zupek chińskich pokruszyłam na drobno, dodałam przyprawy ( znajdujące się w środku wraz z olejem ) wsypałam kukurydzę razem z wodą przemieszałam i pozostawiłam do napęcznienia makaronu. Pierś drobiową umyłam , pokroiłam w kosteczkę, podsmażyłam z przyprawą do czerwonego mięsa ( można też użyć przyprawy do grilla, lub gyros ), przestudziłam, włożyłam do makaronu. Jajka ugotowałam obrałam, pokroiłam w kostkę wraz z ogórkami i papryką, dodałam do makaronu. Wszystko razem dokładnie wymieszałam z dodatkiem majonezu. Ja do swojej sałatki wlewałam także troszkę wody z papryki a do smaku dodałam paprykę ostrą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować