Wędliny domowe to prosty sposób na coś pysznego na kanapki! Skoro pieczemy różne mięsa na obiad, czemu przy okazji nie przygotować i pysznego mięsiwa, które można pokroić w plastry i jeść z domowym chlebem na śniadanie czy kolację. Wydaje się Wam, ze to pracochłonne zadanie? Zupełnie nie! Z naszymi przepisami zobaczycie, że pieczyste nie wymaga ani dużego nakładu pracy, składników czy uwagi.

Wybraliśmy dla Was same najlepsze domowe wędliny z naszego serwisu. Każdy w naszym zestawianiu znajdzie coś dla siebie - miłośnicy boczku, szynki, mielonki i schabu. I to na różne sposoby. Bo jeśli chodzi o schab – mamy dla Was przepis i na schab gotowany, którego przyrządzenie zajmie 10 minut, i schab z pończochy – suszony, ale jakże aromatyczny oraz roladę schabową. Miłośnicy karkówki zjadą tu dla siebie parzoną i pieczoną karkówkę z ziołami.

Etap pieczonej szynki czy boczku macie już za sobą? Nie martwcie się, mamy też coś dla was - wędliny domowe z szynkowara. Z wykorzystaniem tego sprzętu domowa mielonka nie ma sobie równych, a łopatka rozpływa się w ustach. Jesteśmy pewni, że po wypróbowaniu naszych przepisów, wkręcicie się w przygotowanie domowych mięsiw na kanapki, bo ich smak nie ma sobie równych. Co więcej, takie mięsiwo daje ogromne pole do popisu. Bo przecież dodając nowe przyprawy do marynaty, piekąc czy gotując mięso, za każdym razem możemy stworzyć nowe smaki! A jeśli wciąż Wam mało i wybieracie domowe wyroby, zobaczcie galerię pasztet świąteczny, która pełna jest mięsnych smaków ukrytych pod postacią różnorodnych pasztetów.

Zapomnijcie o kupnych szynkach i schabach, wędliny domowe są zdrowsze, tańsze i co najważniejsze - smaczniejsze.