Szpinak z surimi

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Wiosenna sałatka z dodatkiem surimi

  • 15 min

Składniki:

  • 100g liści świeżego szpinaku
    1/4 szt brokuła
    100g paluszków krabowych surimi
    5 łyżek jogurtu
    szczypta suszonego czosnku
    sól
    pieprz
    1 łyżka dobrej oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Szpinak z surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście świeżego szpinaku dobrze myjemy i osuszamy (na czystej ściereczce kuchennej lub w wirówce do sałaty). Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki, a te kroimy w kawałki. Paluszki krabowe surimi odwijamy z folii i kroimy w mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wrzucamy do miski.
  • 2. Przygotowujemy dressing. Jogurt mieszamy z oliwą, solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i polewamy sałatkę. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować