Sałatka z rukolą i lekkim sosem czosnkowym

4.5 (190 ocen)

  • 15 min

Lekka sałatka na podwieczorek ;-)

  • 15 min

Składniki:

  • Dla dwóch osób :
    - 4 jajka na twardo
    - 180g miksu sałat ( escarola, frisee, cykoria, zuckerhut, rukola.)
    - 1 mała cebula
    - dwie rzodkiewki
    - 1 mała papryka czerwona
    - 1 duży liść pora
    - 2 ząbki czosnku
    - 1 mała łyżeczka musztardy
    - 3 łyżki majonezu
    - 2 łyzki śmietany 18%
    - sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z rukolą i lekkim sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę, paprykę, pora, rzodkiewkę pokroić w paski
    2.Dwa jajka przekroić na pół , drugie dwa pokroić w paski.
    3. Do miski wsypać miks sałat , oraz pokrojone warzywa i jajka pokrojone w paski.
    4. Czosnek zmiażdżyć , wymieszać z majonezem, musztarda i śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
    5. Na talerz układać sałatkę na wierzch jajko , połowę sałatki polać sosem.

Porady

Miks sałatek można kupić w biedronce , lub dobrać samemu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować