Roladki z twarożkiem, szpinakiem i szynką szwarcwaldzką

0 (0 ocen)

Roladki z twarożkiem,szpinakiem i szynką szwarcwaldzką - wyjątkowe mięsne roladki którymi zaskoczysz rodzinę i przyjaciół.

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka (4 szt po około 180 g)
    4 plastry szyki szwarcwaldzkiej
    4 łyżki kremowego twarożku o naturalnym smaku
    250 g mrożonego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    sól,pieprz kolorowy grubo mielony do smaku
    olej do smażenia

    1 duża marchewka
    350 ml bulionu drobiowego lub warzywnego (z kostki)
    do sosu:50 ml śmietany kremówki ,1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Twarożek Szynki

Roladki z twarożkiem, szpinakiem i szynką szwarcwaldzką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z twarożkiem,szpinakiem i szynką szwarcwaldzką 1. 1.Rozgrzać masło,wrzucić szpinak,czosnek pokrojony w cienkie plasterki i
    dusić, aż do odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem.
    2.Marchewkę oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach
    3. Mięso opukać i lekko je rozbić. Oprószyć z obu stron solą i
    pieprzem.Z jednej strony posmarować twarożkiem,położyć po plasterku
    szynki,na to położyć szpinak.
    Płaty zrolować spiąć wykałaczkami. Podsmażyć z każdej strony na
    rozgrzanym oleju.
    4.Podlać bulionem,dodać marchewkę i dusić około 25 minut.
    5. Do wywaru który powstał w czasie duszenia mięsa dodać 50 ml
    śmietanki kremówki połączonej z mąką ziemniaczaną.

    Podawać np. z ziemniakami,ryżem,kaszą i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Szpinak Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować