Orzechowe ule

4.5 (187 ocen)

  • 20 min

Wiosnę zaczynamy ciasteczkami. Orzechowe ule tym razem. Słodkie z odrobiną ajerkoniaku. Te ciasteczka zawładnęły moim sercem .

  • 20 min

Składniki:

  • * 2 opakowania herbatników
    * 2 łyżki mleka skondensowanego
    * łyżka dowolnego alkoholu - u mnie adwokat
    * pół szklanki mielonych orzechów - u mnie mieszanka włoskich i laskowych
    * 5 łyżek masła
    * łyżeczka cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Orzechowe ule - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem, dodać mleko, alkohol i wymieszać na gładką masę. Dosypać orzechy oraz pokruszone herbatniki. Zagnieść. Nabić foremki, można do środka włożyć po kawałku orzecha. Tak przygotowane ule odstawić na pół godziny do lodówki. Dodatkowo można obsypać jeszcze kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować