Naleśnikowe sushi dla św. Mikołaja

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne co nieco...Naleśnikowe sushi z masą krówkową i serkiem waniliowym. Łakoć na jeden kęs...ponieważ św. Mikołaj zawsze w biegu;-)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • NALEśNIKI::
    - mąka pszenna razowa (lub pszenna tortowa): 1 szklanka
    - mleko (1,5 %): 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - olej: 4 łyżki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    DODATKI::
    - ser biały półtłusty: 100 gramów
    - śmietana (18%): 4 łyżki
    - cukier waniliowy: 16 gramów
    - masa krówkowa (w puszce): 0.5 puszki
    - cukier puder (np. aromatyzowany wanilią lub zwykły): 1 łyżka
    DO SMAżENIA::
    - olej (rzepakowy): 1 łyżka
    - masło: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Naleśnikowe sushi dla św. mikołaja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksować. Na patelni rozgrzać olej i masło, smażyć cienkie naleśniki.
  • 2. Z naleśników wyciąć paski szerokości 3-4 cm. Każdy pasek smarować cienko masa krówkową. Zwinąć w roloniki. Ułożyć na talerzu.
  • 3. Do szprycy z dekoracyjną końcówką przełożyć masę krówkową. Każdy rulonik udekorować porcją masy krówkowej. Oprószyć cukrem pudrem.
  • 4. Twaróg wymieszać ze śmietaną i cukrem waniliowym, przełożyć do małego naczynia, ustawić obok naleśnikowego sushi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka pszenna Masa krówkowa Ser biały Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować